KBO Regio Koersbalcompetitie : afsluitingsbijeenkomst 5 juni 2018

 

Afsluitingsbijeenkomst van de KBO Regio Koersbal competitie 5 juni 2018

 

 

 

 

Donderdag 5 juni 2018 organiseerde de koersbal afdeling Vriendenkring uit Roosendaal weer de afsluitingsbijeenkomst van de KBO Regio Koersbal competitie.
Een heerlijke lunch, een drankje, wat rondjes bingo, en dan de uitslag van de dit jaar gehouden KBO Regio Koersbal competitie.

Winnaar werd DVK 1 uit Halsteren, 2de de Vriendenkring uit Roosendaal en met een 3de plaats DVK 2 uit Halsteren. Helaas moesten de teams uit Sint Willebrord genoegen nemen met een 7de plaats voor team 2, team 3 een 4de plaats en team 1 eindigde op de 5de plaats.

Welke plaats de teams danook mochten bereiken, alle deelnemers kunnen terugzien op een zeer geslaagde bijeenkomst en een succesvolle maar bovenal gezellige competitie.

Op naar KBO Koersbal Regio Competitie 2018/2019!

 

Lijkt het u ook wel wat
koersbal 
goed voor sociaal contact
een prima activiteit voor senioren

elke vrijdagmiddag kan men kennismaken en oefenen
van 15.00 uur tot 15.30 in de Lanteern
U bent van harte welkom.

Aanmelden kan bij:
Jan Mangnus, tel. 06-43622560.
Kees Aerts, tel. 383901.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De prachtige overvolle prijzenkast van onze koersbal teams.

Hartelijk gefeliciteerd met de behaalde resultaten en succes en vooral veel plezier gewenst voor de komende jaren.

Jaarlijks koersbaltoernooi in Etten-Leur.

Dinsdag 28 maart 2017 organiseerde KBO afdeling Centrum-Zuid haar jaarlijkse koersbaltoernooi in de Nieuwe Nobelaer te Etten-Leur.

Het toernooi is het grootste uit de regio, waar veel koersballiefhebbers aan mee doen. Het is dan ook een geweldige prestatie van KBO Centrum-Zuid om dit elk jaar te organiseren. Vooral ook om vrijwilligers en sponsoren te vinden om het toernooi te ondersteunen. Om 09.30 uur opende de wedstrijdleider het toernooi en heette allen welkom. Tevens wenste hij allen een succesvol en sportief toernooi toe. Hij benadrukte dat “meedoen belangrijker is dan winnen”. Er werd gespeeld in 6 poules met 6 spelers per team die het tegen elkaar moesten opnemen. De winnaar scoorde 2 punten de verliezers 0. Wie het hoogste aantal wedstrijdpunten scoorde was winnaar in een van de 6 poules.

De Koersbal afdeling uit St. Willebrord nam deel met team 1 en team 2.

Er werd fanatiek en vol overgave gespeeld en menig keer moest er gemeten worden welke bal het dichts bij de put lag. Een sportieve discussie was soms het gevolg, maar dat maakte het ook extra spannend.

Zoals wij gewend waren, ontstond er een gezellige sfeer met sociale contacten. Dat is juist een belangrijk onderdeel van de KBO afdelingen. In de pauze kon men gezellig lunchen in foyer van de Nieuwe Nobelaer.

Nadat de speelrondes klaar waren, nam de wedstrijdleider het woord om de uitslagen bekend te maken. Het is altijd een spannend moment voor de deelnemers.

Van onze afdeling werd team 2 onder leiding van dhr. Paul Kimmel 1e hun poule met 10 wedstrijdpunten en een score van 87.

Ook team 1 onder leiding van J. Mangnus werd 1e in hun poule. Beide teams werden beloond met een mooie beker uitgereikt door Anneke Suykerbuyk.

Een uitstekend resultaat van onze koersbal-afdeling St.Willebrord.

De organisatie KBO Centrum-Zuid kan terugzien op een uitstekend verlopen toernooi. Ook de deelnemers waren zeer tevreden en kunnen eveneens terugzien op een zeer geslaagd koersbaltoernooi. Na het afscheidwoord bedankte de wedstrijdleider allen voor hun deelname en het sportieve spel en wenste allen wel thuis en tot volgend jaar.

Jan Mangnus

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Internationaal koersbaltoernooi Wuustwezel,  België.

Op uitnodiging van de koersbal club Wuustwezel namen twee teams van de KBO afdeling St. Willebrord deel aan het toernooi.

Het was de eerste keer dat er twee teams van onze afdeling deelnamen.

Totaal waren er 16 teams ingeschreven.

Wij werden welkom geheten door hun voorzitter en zij wensten onze een gezellig en sportief toernooi, hier in het gemeenschapshuis ’t Anker.

De organisatie was goed geregeld, waardoor alle wedstrijden op tijd konden beginnen. Ook de catering was goed georganiseerd en er was ruim voldoende voor iedereen.

Er heerste een sportieve en gezellige sfeer. Maar alle teams deden hun uiterste best om te winnen.

Het was spannend toen de uitslag bekend werd gemaakt door de jury.

St. Willebrord 1 werd winnaar van groep rood met 12 wedstrijdpunten en 63 scoringspunten.

Het 2e team werd op een gedeelde plaats 6e.

Het was dus voor onze KBO afdeling een zeer geslaagd toernooi.

De prijzen werden uitgereikt door de Schepen (wethouder) van Wuustwezel en de afgevaardigde van sport van gemeente Antwerpen.

Met dank aan de organisatie vetrokken alle deelnemers tevreden naar huis.

J. Mangnus

 

 

Belangenorganisatie voor senioren