Gemeente Rucphen waardeert mantelzorgers!

Mantelzorger ben je
als je gemiddeld 8 uur per week
en langer dan 3 maanden
voor je naaste zorgt

De mantelzorgers van de gemeente Rucphen hebben dit jaar een moeilijke tijd. Het Corona virus zorgt ervoor dat de zorg voor de naaste erg onder druk komt te staan. De dagbestedingen kunnen niet alle cliënten ontvangen, thuiszorg kan de grote vraag naar meer zorg maar nauwelijks aan  hierdoor kan de mantelzorger overbelast raken door de lange wachtrij die ontstaan is. 

Doordat we nu te maken hebben met het coronavirus, en we zoveel mogelijk contact moeten vermijden is het moeilijk de zorg over te dragen en de zorgen te delen.

Om al deze mantelzorgers eens extra in het zonnetje te zetten is er dit jaar voor gekozen om de mantelzorgpas te vernieuwen door deze samen te voegen met de waardering.

Deze nieuwe pas kan gebruikt worden als nood pas en er staat een geldbedrag op, deze kan dan bij deelnemende ondernemers binnen de gemeente Rucphen  besteed worden.

Vanaf 1 oktober 2020 tot 31 december 2020 kunnen alle mantelzorgers, die zorgen in de gemeente Rucphen, deze pas aanvragen.

Ook kan deze waardering worden aangevraagd voor of door iemand die 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor iemand zorgt en niet bekend is bij steunpunt mantelzorg.

Dit kan digitaal via de link op de website: www.mantelzorgrucphen.nl, of via een  aanvraagformulier: bel dan tel: 088 5574890 Steunpunt mantelzorg Rucphen.

Team Mantelzorg

Mantelzorgsteunpunt
Roosendaal en Rucphen
Bovendonk 29
4707 ZH  Roosendaal
088-5574890

Belangenorganisatie voor senioren