kerststukken maken 2021

Dames van de KBO Sint Willebrord maken samen Kerststukken …..

Opnieuw een soort van ladies afternoon op vrijdag  10 december, want hoewel iedereen zich kon inschrijven, waren het vooral de KBO-dames die samen kwamen voor het maken van kerststukken.

Het hele gebeuren was In de grote zaal van De Lanteern, QR codes gecheckt, op ruim anderhalve meter afstand, ieder aan een “eigen tafel”, die ruim voorzien was van alle soorten groene takken.  Dat die vers waren, werd meteen bij binnenkomst al duidelijk, want de geuren van coniferen, dennentakken, hulst, klimop en westerse levensboom kwamen je bij binnenkomst meteen tegemoet en zorgden mede voor een voorafje op de kerstdagen.

Een goed begin is het halve werk! En half werk, dat waren de voorbereidingen die Coosje  Mies had getroffen, zeker niet.  Aan alles was gedacht en kon men in den beginne wel wat hulp of tips gebruiken, dan werden die meteen geleverd.

 Het groen, dat beschikbaar was gesteld en ter plekke afgeleverd door Merijn van hoveniersbedrijf Mijn Tuin, was in meer dan voldoende hoeveelheid op iedere tafel uitgestald. Het werd door de dames vaardig en vlijtig gestoken in oase, in potjes, op planken, tussen lampjes, in schalen en schaaltjes en tussen alle kerst accessoires die ze zelf van thuis meebrachten.

Een rondgang rond alle tafels gaf aan dat de dames niet alleen ieder op eigen wijze van de verschillende materialen een mooie creatie wisten te maken, maar dat gaandeweg de middag bleek dat ook het schikken van de kerststukken de tongen goed los maakte. Er werd weer aardig bijgebabbeld en behalve het creëren van iets moois bleek maar weer eens dat ook het doen ontstaan van een gezellige sfeer de KBO dames geen enkele moeite kostte.

Ook dit was weer een positieve aanzet voor wat we wel eens meer zouden kunnen doen, was een van de opmerkingen die werd gemaakt. En dat gaat zeker onthouden worden.

Het was een Kerst waardige middag! Alle dames gaan zeker complimenten krijgen voor de mooie kerststukken en hoe leuk is het dat die zelf werden gemaakt.

Belangenorganisatie voor senioren