LET OP: IN dE lANTEERN GELDEN ER – NET ALS IN HEEL NEDERLAND – NOG WEL REGELS VOOR GEBRUIK VAN DE RUIMTEN

Martijn Joosten is met vakantie, maar heeft in de eerste week van de heropening van De Lanteern het bericht ontvangen dat niet iedereen zich aan de geldende regels houdt.

Hij heeft ons het volgende schrijven gestuurd met het verzoek dit aan gebruikers van de ruimten van De Lanteern kenbaar te maken:

Beste gebruikers van de Lanteern,

Vandaag heb ik contact gehad met de Lanteern en ik schrok van de houding die veel van onze bezoekers blijkbaar hebben op de Corona regels: massaal worden de regels overtreden en waar ze worden aangesproken komt er geen excuus maar een grote mond.

We zijn blij dat we weer open mochten, maar de voorwaarden is wel dat iedereen zich aan de regels houdt. Bij controle van de gemeente wachten er boetes voor zowel ons als gebouw, als voor degene die de overtreding begaat en toch wordt massaal het dragen van een mondkapje, het dicht bij elkaar zitten binnen de 1,5 meter, het niet volgen van de routing in het gebouw genegeerd: in de eerste week! Regels die niet alleen in de Lanteern gelden: MAAR IN HEEL NEDERLAND!

Die regels gelden ook voor mensen die al gevaccineerd zijn, die gelden ook voor mensen die pas getest zijn, die regels gelden voor alle mensen!

We willen het nog 1 week proberen en anders sluiten we de deuren opnieuw omdat we de maatregelen blijkbaar niet willen volgen.

De regels zijn heel eenvoudig:

– totdat je zit of deelneemt aan je eigen activiteit geldt in het hele gebouw een mondkapjes plicht (sowieso in de gangen, naar de wc en van/naar buiten)

– er is een route in het gebouw die aangegeven wordt met pijlen: volg deze!

– je blijft op 1,5 meter afstand van elkaar. Alle tafels en stoelen zijn zo gezet dat dit geen probleem is. In de foyer worden er ook geen stoelen bij gezet.

– voor de rest blijf je thuis met verkoudheidsklachten of bij koorts, desinfecteer je je handen bij binnenkomst en was je handen na een wc bezoek.

De huurder van de ruimte is verantwoordelijk voor zijn deelnemers. Wij verwachten dus dat er wordt ingegrepen op het moment dat gezien wordt dat iemand van activiteiten zich (on)bedoeld niet aan de basisregels houdt. Wij kunnen de boetes niet verhalen op de huurders, en omdat wij ons deze boetes niet kunnen veroorloven zal de consequentie zijn  dat we de deuren moeten gaan sluiten. Laten we er met z’n alle voor zorgen dat we zover niet hoeven te gaan.

Met vriendelijke groet,

Martijn Joosten

Belangenorganisatie voor senioren