PAS OP!! NIEUWE NEP BERICHTEN!!

Al van verschillende Afdelingen van de KBO kregen wij melding van een Phishing mail, een nep-mail, die deze dagen is verzonden, met het bericht dat u zogenaamd van de Belastingdienst geld terugkrijgt. Pas op!! 

Wat te doen?
Nergens op klikken, meteen weggooien en de verzender als ongewenst aanmerken!! Dat kan door met de rechtermuisknop op het bericht in uw mailbox te gaan staan en dan te kiezen voor ‘Beveiligingsopties’ en daarin voor ‘Phishing’.

U kunt zelf ook checken en anderen waarschuwen
Overigens, als u zelf zoiets krijgt, dan kunt u op de website van de fraudehelpdesk een check doen of er al meldingen zijn van mensen die hetzelfde overkwam. U kunt daar ook aangifte doen met uw mail, om anderen te waarschuwen. Link: https://www.fraudehelpdesk.nl/actueel/valse-emails/

De nep-mail-tekst luidt als volgt: 

Geachte relatie, 

Dit bericht bevat essentiële informatie die uitsluitend bestemd is voor [hier staat dan het e-mailadres van de Afdeling]. 

Op basis van de financiele effecten door de COVID-19 pandemie is er door de Overheid besloten u een extra toezegging te geven voor een bedrag van € 279,99 op uw belastingaangifte. 

Ga naar: https//mijnoverheid,nl/teruggave-2021 voor meer informatie over het aanvragen van de teruggave. 

Wij hopen u voldoende geïnformeerd te hebben en wensen u nog een prettige dag verder. 

Met vriendelijke groet, 

Kees van Feringa 

MijnOverheid 

Belangenorganisatie voor senioren