Schildermiddag van de “dikke dames”….

Dat “dikke dames” slaat niet op de deelnemers, maar op het voorbeeld-schilderstuk voor een super gezellige middag schilderen van KBO Sint Willebrord-dames in De Lanteern.

Een 12-tal deelneemsters hadden zich dapper aangemeld voor een nieuwe activiteit van KBO Sint Willebrord. Voor de eerste maal, georganiseerd door Coosje Mies en meteen al een groot succes.  Het aantal deelneemsters was nog aan de voorzichtige kant, maar ja, “we hebben dat nog nooit gedaan, hé” was een veelgehoorde opmerking. Na een korte uitleg van een echte kunstschilderes, Els Hendrikx – die de middag steunde voor alle vragen – , konden de dames aan de slag met doek, kwasten en vele kleuren verf.  

Zoals dat gaat met dames in een groep werd er in den beginne druk gekletst, maar al snel kreeg de focus op het eigen kunstwerk de overhand en was er zelfs af en toe stilte, want kijk eens an, het lukte wonderwel bij iedereen prima en diep verstopt talent kwam bij alle dames naar boven. Want je creativiteit de vrije ruimte geven op een eerst nog maagdelijk wit doek, dat wordt al snel echt werken, leuk werken, want ja, er ontstaat iets. Natuurlijk werd er bij elkaar gespiekt, werden er loyaal tips en kloddertjes verf doorgegeven, ontstond er voelbare spanning en werd de inspanning steeds meer ontspanning. Wat een leuk gedoe, daar in die zaal.

Zeker vermeldingswaard: de oudste deelneemster was 91 jaar! Ze had nog nooit geschilderd, ja, misschien ooit een wandje of een deur, maar een mens moet zo nu en dan eens aan wat nieuws durven te beginnen, volgens deze deelneemster. Die uiteindelijk een prachtig resultaat neerzette.

Na alle kwasten, potjes, vaasjes te hebben gespoeld, alle schorten te hebben opgerold, konden de eindresultaten op rij worden gezet. Het begin van een misschien wel heuse expositie, al zijn daar nog wel wat middagen voor nodig, maar iedereen gaf aan zeker terug te komen en deze middag een vervolg te willen geven.

 Al met al: het was een ontspannen spannende middag. Alle resultaten waren verrassend goed.  Iedereen had al een plekje in gedachte waar het kunstwerk thuis opgehangen zou kunnen worden.
Er werd opgevangen, dat hier en daar zelfs al jaren hangende foto’s van idolen als Elvis plaats zouden moeten maken. Als dat maar goed is gegaan….

Belangenorganisatie voor senioren