sint franciscusroute

De Sint Franciscusroute is een splinternieuwe route van 38 kilometer welke op 4 oktober 2020 wordt gelanceerd. Deze pelgrimstocht voert langs de religieuze erfgoedpareltjes en de mooie natuur van de vijf kerkdorpen in onze gemeente Rucphen. Het is een route, waarbij inspanning, bezinning en ontspanning samengaan.

Bij het samenvoegen van de vijf kerkdorpen van de gemeente Rucphen tot een parochie is er gekozen voor Franciscus als naam van de gezamenlijke parochie. Iedereen kent Sint Franciscus als patroonheilige van de dieren. Het leven van Sint Franciscus kende echter meerdere aspecten. Dat is ook zo bij onze kerkdorpen, ieder dorp kent zijn eigenheid, deze worden belicht tijdens de tocht.

Op initiatief van Beleef Sprundel en van de Franciscusparochie is de Sint Franciscusroute ontstaan die op 4 oktober, Franciscusdag, officieel wordt geopend. Er is dan ’s morgens om 9:00 uur een Franciscusviering in de kerk van Zegge. Hierbij gaat het pastoraal team in de viering voor. Aan het eind van de viering overhandigen de initiatiefnemers de eerste brochure aan een vertegenwoordiger van de gemeente Rucphen en aan onze pastoor H. van Geel.

De fietsroute is volledig bewegwijzerd met routebordjes met daarop een passende afbeelding van Sint Franciscus.

Na de viering op 4 oktober kan vanaf 13:00 uur iedereen die dat wilt de route rijden. De brochure met een plattegrond van de route is vanaf dat moment gratis te verkrijgen in de vijf kerken van de Sint Franciscusparochie. Die middag zijn speciaal voor de opening van deze route alle kerken van de gemeente Rucphen open. Iedere kerk/kapel belicht een aspect van het leven van Franciscus.

Ga naar de website van de Sint Franciscusparochie www.sintfranciscusparochie.nl voor actuele informatie.

Startpunten: in Sprundel: Dorpshuis De Trapkes, Kloosterplein aan de Hertogstraat, in Sint Willebrord: processiepark, ingang aan de Dorpsstraat, in Zegge: kapel op het Dorpsplein aan de Onze Lieve Vrouwestraat, in Rucphen: kerk in het centrum aan de Raadhuisstraat,  en in Schijf: kerk in het centrum aan het Oud Kerkpad.

Iedereen is van harte welkom!

Belangenorganisatie voor senioren